Loading...

Golfová akademie Šideri Váňové 6. díl

V šestém díle 11dílného seriálu BMW TIME jsme se podívali jak na tzv. finish, čteno [fynyš]. Jenom rychlá rekapitulace první poloviny našeho seriálu – zatím jsme prošli správný postojtake away, provedení vrcholu nápřahu a následně i pohyb z vrcholu dolů a impact To vše jsme již probrali dříve. Nyní se proto pojďme podívat na pár tipů, abyste získali o náskok i ve finiši před ostatními.

Golfová akademie Šideri Váňové 6. díl

3 rady, jak na finish

  1. Držte ve finiši maximální balanc – pokud ve finiši balanc ztratíte, padáte do strany nebo finish neudržíte, tak to znamená, že jste měli moc rychlé tempo a ránu jste zahráli technicky špatně
  2. Skončete vždy ve stabilní pozici – při dokončení pohybu finiše byste měli mít váhu v levé patě, vaše tělo by mělo být vytažené a hrudník, čelo i boky by měly mířit směrem k cíli (pokud to tak je, tak to znamená, že jste provedli plný dorotovaný pohyb a že jste došli do koncového pohybu správně)
  3. Pamatujte, že jde o zrcadlo švihu – to jak do finiše dojdete, je feedback toho, jak jste ránu zahráli (pokud dobře, tak do něj nutně dojdete ve stabilní pozici, stojíte vytažení a namíření k cíli)

3 zajímavosti k finiši

  • Šideri Váňovou její kouč jednou pozoroval na profesionálním turnaji a koukal se na ni pouze z dálky – i jen podle jejího finiše poznal, zda rány byly dobře zahrané či nikoli.
  • Pro profesionální hráče je finish důležitým ukazatelem, jak danou ránu zahráli – vyzařuje to jejich body language, kterou na konci hned vyjádří, jak tu kterou ránu zahráli.
  • Tiger Woods vždy, když zahrál své nejlepší rány, tak měl finish neuvěřitelně stabilní a vždy udělal tzv. clubtwil, protože to pro něj byl důkaz toho, že byly perfektně zahrané.

Sledujte celý náš seriál na YouTube

Nenechte si ujít ani minutu ze seriálu BMW Time a sledujte YouTube kanál společnosti TeeTime nebo se přihlaste k odběru jejich TeeTime News. Kromě videa o tom, jak na finish jsme se již podívali i na impact (5 díl.) jsme se již podívali i na to, jak z vrcholu dolů, jsme se již podívali i na to, jak do vrcholu nápřahu (3. díl), na odtažení hole od míčku (2. díl) a také na golfový švih (1. díl). A jdeme dál!


Další čtení

Golf 15.05.2024

Vítejte na Golfových stezkách 2024!

Milí golfisté, letošní golfová sezóna je plná nezapomenutelných zážitků! Vybraná hřiště v České republice, na Slovensku a v zahraničí se totiž spojí v jednu mapu plnou stezek, které přináší nová dobrodružství a příležitosti soutěžit o odměny v hodnotě více než 1,5 mil. Kč. Jak se zapojit?...

Vítejte na Golfových stezkách 2024!
Golf 15.05.2024

BMW TIME 10. díl - Putting

Vítejte u vůbec nejtěžší a nejdůležitější disciplíny v golfu, PUTTINGU. Po golfovém švihu a course managementu se společně s Šideri Váňovou přesuneme na green, kde si ukážeme tip na drill pro kontrolu vzdálenosti.

BMW TIME 10. díl - Putting
Golf 26.04.2024

TOP golfový zážitek: Třídenní vstupenka na Tipsport Czech Ladies Open za green fee

Golfisté, připravte se na událost roku! Tipsport Czech Ladies Open 2024 přichází s příslibem tří dnů plných vzrušujícího golfu, hvězdných hráček a neopakovatelné atmosféry. A co je na tom nejlepší? Díky TeeTime máte jedinečnou příležitost získat třídenní vstupenku na celý turnaj – stačí si od...

TOP golfový zážitek: Třídenní vstupenka na Tipsport Czech Ladies Open za green fee
Golf 25.04.2024

Golfová akademie Šideri Váňové 9. díl – Course Management

Díky Course Managementu jsme schopni ušetřit na hřišti velké množství ran. V novém díle se s námi Šideri podělila o 4 důležité tipy, jak se správně rozhodnout, tak, abychom si na hřišti ušetřili co nejvíce zbytečných ran. Pojďme se na ně společně podívat.

Golfová akademie Šideri Váňové 9. díl – Course Management
Společnost

TeeTime SE

IČO: 24236381
se sídlem
Štětkova 1638/18, Nusle, 140 00 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl H, vložka 840

© 2024 - TeeTime SE - Golfový portál, všechna práva vyhrazena

V případě, že dojde mezi námi a spotřebitelem ke vzniku spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, může spotřebitel podat návrh na mimosoudní řešení takového sporu určenému subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, kterým je Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát – oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00, Praha 2. Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz. Spotřebitel může využít rovněž platformu pro řešení sporů online, Která je zřízena Evropskou komisí na adrese http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Abychom dosáhli ještě lepšího odpalu, rádi bychom pracovali s cookies.   Více informací