Golf pomáhá
Rezervace TeeTime Rezervace TeeTime
  • Golf
  •  / 02.03.2023

Kirkův comeback, průlom Vuové a další informace ze světa golfu

Co se stalo na PGA Tour

Honda Classic

Vítěz: Chris Kirk

 

Kirk měl na 72. jamce těsný náskok 1 úderu před Ericem Colem, nováčkem na PGA Tour. Kirkova rána však narazila do skalní stěny a skončila ve vodě, čímž málem přišel o vedení. Také Cole projevil známky tlaku, když trefil svůj chip příliš daleko a spokojil se s parem. Kirkovi se podařilo vzpamatovat se pomocí bogey, což vedlo k remíze obou hráčů na 14 pod a bylo nutné hrát play-off. Během první jamky play-off se Kirk potýkal s problémy, když jeho odpal skončil za stromem, ale svou třetí ranou se dobře zotavil a téměř se mu podařilo zahrát jamku. Mezitím Cole trefil svou druhou ránu do bunkru v blízkosti greenu a minul 10 stop dlouhý putt do birdie, čímž nechal Kirkovi otevřená vrátka k zajištění vítězství. Kirk provedl potřebný tap-in a získal své první vítězství na PGA Tour od turnaje Charles Schwab Challenge v roce 2015.

Co se stalo na LPGA Tour

Honda LPGA Thailand

Vítězka: Lilia Vu

Do nedělního finálového kola vstoupila Vu se ztrátou šesti ran na Thajku Natthakritta Vongtaveelapa. Vu však dokázala zahrát působivý výsledek 8 ran pod 64, skončila na 22 ranách a porazila Vongtaveelapa o jednu ránu. Toto vítězství Vuové je jejím prvním vítězstvím na LPGA poté, co v minulé sezóně skončila při třech předchozích startech na třetím nebo lepším místě. Během finálového kola předvedla Vu výkon bez bogey, když trefila 11 ze 14 fairwayí a 11 greenů a potřebovala k tomu pouze 21 puttů. Její silný začátek zahrnoval dvě birdie na prvních třech jamkách, následovalo pět birdie za sebou na jamkách 8-12 a nakonec se ujala vedení dalším birdie na patnácté jamce s parem 4. Vu uvedla, že byla tak soustředěná na snahu zahrát birdie na každé jamce, že ztratila pojem o jejím skoré, dokud nedorazila do bodovacího stanu.

Co se stalo v LIV Golf League

LIV Mayakoba

Vítěz: Charles Howell III

Při své šesté účasti v LIV Golf League si Howell v neděli připsal první individuální vítězství, předtím vyhrál třikrát z 609 startů na PGA Tour. Howell zahrál bezchybné kolo, během prvních deseti jamek zahrál sedm birdie a zahrál výsledek 8 pod 63. Skončil tak na 16 ranách a o čtyři rány před Peterem Uihleinem. Jeho vítězství mu vyneslo 4 miliony dolarů, navíc ke 42 milionům dolarů, které si vydělal během svého působení na PGA Tour. Bryson DeChambeau dovedl Howellův tým Crushers GC k vítězství v týmové soutěži, které bylo spojeno s odměnou 3 miliony dolarů. Tým Crushers, jehož členy byli také Paul Casey a Anirban Lahiri, skončil se skóre 26 ran pod, o devět ran před obhájcem titulu, týmem 4Aces GC, jehož kapitánem byl Dustin Johnson, který skončil 37. se skóre 4 nad.Honda Classic



Chcete přispívat na náš blog?

Ozvěte se nám!

Radek Srb
+420 602 121 089 | radek.srb@teetime.cz

Bloguj o golfu

TeeTime network

Buďte s námi v kontaktu a mějte přehled
o novinkách a akcích.

Přihlaste se k odběru newsletteru

Exkluzivní nabídky přímo do inboxu!

Loading...

Online kamera

Vyzkoušejte mobilní aplikaci TeeTime

Rezervujte si hru snadno a rychle odkudkoliv! Stáhněte si naši aplikaci ještě dnes!

Aplikace TeeTime vám přináší řadu výhod, které budete mít stále při ruce ve svém smartphonu!

„Úspěchy na golfovém hřišti nejsou důležité. Důležitá je slušnost a poctivost.“

-Tiger Woods

2517_galerie4.png 2517_galerie5.png 2517_galerie2.png 2517_galerie3.png

Abychom dosáhli ještě lepšího odpalu, rádi bychom pracovali s cookies.   Více informací