Loading...

Fitting holí. Pro rekreační golfisty zbytečnost, nebo naopak nezbytnost pro každého hráče?

  • Vše
  •  / 06.04.2023

Golfový fitting je služba, v jejímž rámci se golfové hole nastavují na tělo. Odborník, tzv. fitter, na základě odborné analýzy hráči doporučí úpravy jeho holí (ty mu může rovnou i provést) nebo dokoupení těch holí, které mu v jeho bagu dosud chybí. To vše tak, aby to pomohlo nejen ke zlepšení hráčovy hry, ale potažmo i jeho zdraví. Se špatnými holemi totiž riskujete nejen nevalné výsledky, ale i rozličné neduhy.

Jak přesně takový golfový fitting funguje?

Aby služba přinesla kýžený efekt, je nutné zastavit se ve fittingovém studiu osobně. Na místě vás fitter vyzpovídá ohledně vaší osoby, hry a stylu, prohlédne vaše hole a využije různé analytické přístroje a nástroje. Ve vybavení má samozřejmě různé testovací hole, součástky pro úpravy holí apod. Prostě vše, co může být potřeba. Fitter se postará o kontrolu správné šířky gripu, typu a délky hole, tvrdosti shaftu, lie golfové hlavy a složení golfového setu. Konzultace, včetně případných úprav, trvá 1–2 hodiny. Kompletní fitting želez a dřev se pak pohybuje cca do 3 000 Kč.

Na základě analýzy následně doporučí fitter úpravy vašich holí. Pokud vám nějaká chybí, doporučí vám ke koupi konkrétní, aby vám padly a nebylo je pak už nutné upravovat. Správné nastavení holí zvýší komfort odpalu a ten bude i přirozenější. Fitting zohledňuje věk, výšku, obratnost a zdatnost hráče a po důkladné analýze u holí poté uzpůsobuje jejich délku, váhu, materiál hole či velikost (gripu) apod. Profesionálně odvedená služba pomůže jak zlepšení hry samotné, tak i fyzicky (technika) a psychicky (“hra s dobrými holemi mi jde a baví mě” = “cítím se dobře”).

Pro koho je tedy fitting a kdy se s holemi zastavit?

Služba se hodí jak profesionálům, tak i rekreačním hráčům. A začátečníci navíc díky rychlé konzultaci můžou ušetřit i nemalé částky, jelikož při investici do holí neudělají chybu – vyvarují se koupi nepotřebných či nutnosti je dále upravovat.

Doporučení: I trenér vám s holemi samozřejmě rád poradí, ovšem pouze fitter vám poskytne konzultaci a hole upraví tak, aby odpovídaly vašim potřebám.

Fitting holí se doporučuje absolvovat při rekreační hře 1–2× ročně. Odborník vám zkontroluje, zda hole nemáte poškozené, případně vymění popraskané gripy, upraví nevyhovující či dosluhující části holí apod. Jejich ošetření se dá přirovnat k pravidelnému servisu u motorek – i ten je totiž nezbytný před sezonou a po ní.

Ve zkratce: Raději choďte pravidelně, ne až při vzniku problému, když máte hole rozbité. Riskujete, že při hře s neservisovanými holemi budete jejich nedostatky při hře kompenzovat, což se může projevit horšími výsledky, případně i bolestmi. 

Proč využít expertní fitting u nás v TeeTime?

  • Se službou máme bohaté 20leté zkušenosti, včetně zahraniční klientely

  • Staráme se o profesionály i rekreační hráče, rádi poradíme začátečníkům

  • Jsme partnerem české reprezentace, které se staráme o komplexní servis

  • V našem studiu máme v arzenálu nejširší výběr komponent k testování 

  • Náš fitting využívají i klienti ze zahraničí, kteří si rádi udělají výlet až k nám

  • Disponujeme nejmodernějším zařízením na diagnostiku v ČR, takže jakýkoli problém řešíme na místě, a není tak nutné hole posílat k výrobci

Chcete svému bagu dopřát péči? Objednejte se

V případě zájmu o služby fittingového odborníka můžete jednoduše kontaktovat našeho Master Club Fittera Petra Tippelta na telefonním čísle +420 777 244 128 nebo na e-mailové adrese petr.tippelt@teetime.cz a domluvit si fitting svých holí v jeho fittingovém studiu v Praze u Černého mostu.

Fitting holí. Pro rekreační golfisty zbytečnost, nebo naopak nezbytnost pro každého hráče?

Další čtení

Golf 26.04.2024

TOP golfový zážitek: Třídenní vstupenka na Tipsport Czech Ladies Open za green fee

Golfisté, připravte se na událost roku! Tipsport Czech Ladies Open 2024 přichází s příslibem tří dnů plných vzrušujícího golfu, hvězdných hráček a neopakovatelné atmosféry. A co je na tom nejlepší? Díky TeeTime máte jedinečnou příležitost získat třídenní vstupenku na celý turnaj – stačí si od...

TOP golfový zážitek: Třídenní vstupenka na Tipsport Czech Ladies Open za green fee
Golf 26.04.2024

Golfová akademie Šideri Váňové 9. díl – Course Management

Díky Course Managementu jsme schopni ušetřit na hřišti velké množství ran. V novém díle se s námi Šideri podělila o 4 důležité tipy, jak se správně rozhodnout, tak, abychom si na hřišti ušetřili co nejvíce zbytečných ran. Pojďme se na ně společně podívat.

Golfová akademie Šideri Váňové 9. díl – Course Management
Golf 03.04.2024

BMW Time: 9. díl – Course Management

V tomto díle seriálu BMW TIME se přesuneme od techniky golfového švihu přímo k jamce na hřiště a podíváme se na to, jak správně zahrát jamku od týčkování až po put. Pojďme si to společně se Šidery ukázat na příkladu 6. jamky Galerie Golf Hostivař.

BMW Time: 9. díl – Course Management
Golf 29.03.2024

Druhý ročník CLGA je tady!

V březnu jsme vám představili Darinu Muchovou, prezidentku CLGA (Czech Ladies Golf Association), která úspěšně nastartovala tento golfový spolek a zároveň vede golfový resort Albatross. V průběhu série turnajů jsme vám přinesli zajímavé postřehy i zpětnou vazbu. Nyní se podíváme na celý letošní...

Druhý ročník CLGA je tady!
Společnost

TeeTime SE

IČO: 24236381
se sídlem
Štětkova 1638/18, Nusle, 140 00 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl H, vložka 840

© 2024 - TeeTime SE - Golfový portál, všechna práva vyhrazena

V případě, že dojde mezi námi a spotřebitelem ke vzniku spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, může spotřebitel podat návrh na mimosoudní řešení takového sporu určenému subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, kterým je Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát – oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00, Praha 2. Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz. Spotřebitel může využít rovněž platformu pro řešení sporů online, Která je zřízena Evropskou komisí na adrese http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Abychom dosáhli ještě lepšího odpalu, rádi bychom pracovali s cookies.   Více informací