Loading...

Fitting holí. Pro rekreační golfisty zbytečnost, nebo naopak nezbytnost pro každého hráče?

  • Vše
  •  / 06.04.2023

Golfový fitting je služba, v jejímž rámci se golfové hole nastavují na tělo. Odborník, tzv. fitter, na základě odborné analýzy hráči doporučí úpravy jeho holí (ty mu může rovnou i provést) nebo dokoupení těch holí, které mu v jeho bagu dosud chybí. To vše tak, aby to pomohlo nejen ke zlepšení hráčovy hry, ale potažmo i jeho zdraví. Se špatnými holemi totiž riskujete nejen nevalné výsledky, ale i rozličné neduhy.

Jak přesně takový golfový fitting funguje?

Aby služba přinesla kýžený efekt, je nutné zastavit se ve fittingovém studiu osobně. Na místě vás fitter vyzpovídá ohledně vaší osoby, hry a stylu, prohlédne vaše hole a využije různé analytické přístroje a nástroje. Ve vybavení má samozřejmě různé testovací hole, součástky pro úpravy holí apod. Prostě vše, co může být potřeba. Fitter se postará o kontrolu správné šířky gripu, typu a délky hole, tvrdosti shaftu, lie golfové hlavy a složení golfového setu. Konzultace, včetně případných úprav, trvá 1–2 hodiny. Kompletní fitting želez a dřev se pak pohybuje cca do 3 000 Kč.

Na základě analýzy následně doporučí fitter úpravy vašich holí. Pokud vám nějaká chybí, doporučí vám ke koupi konkrétní, aby vám padly a nebylo je pak už nutné upravovat. Správné nastavení holí zvýší komfort odpalu a ten bude i přirozenější. Fitting zohledňuje věk, výšku, obratnost a zdatnost hráče a po důkladné analýze u holí poté uzpůsobuje jejich délku, váhu, materiál hole či velikost (gripu) apod. Profesionálně odvedená služba pomůže jak zlepšení hry samotné, tak i fyzicky (technika) a psychicky (“hra s dobrými holemi mi jde a baví mě” = “cítím se dobře”).

Pro koho je tedy fitting a kdy se s holemi zastavit?

Služba se hodí jak profesionálům, tak i rekreačním hráčům. A začátečníci navíc díky rychlé konzultaci můžou ušetřit i nemalé částky, jelikož při investici do holí neudělají chybu – vyvarují se koupi nepotřebných či nutnosti je dále upravovat.

Doporučení: I trenér vám s holemi samozřejmě rád poradí, ovšem pouze fitter vám poskytne konzultaci a hole upraví tak, aby odpovídaly vašim potřebám.

Fitting holí se doporučuje absolvovat při rekreační hře 1–2× ročně. Odborník vám zkontroluje, zda hole nemáte poškozené, případně vymění popraskané gripy, upraví nevyhovující či dosluhující části holí apod. Jejich ošetření se dá přirovnat k pravidelnému servisu u motorek – i ten je totiž nezbytný před sezonou a po ní.

Ve zkratce: Raději choďte pravidelně, ne až při vzniku problému, když máte hole rozbité. Riskujete, že při hře s neservisovanými holemi budete jejich nedostatky při hře kompenzovat, což se může projevit horšími výsledky, případně i bolestmi. 

Proč využít expertní fitting u nás v TeeTime?

  • Se službou máme bohaté 20leté zkušenosti, včetně zahraniční klientely

  • Staráme se o profesionály i rekreační hráče, rádi poradíme začátečníkům

  • Jsme partnerem české reprezentace, které se staráme o komplexní servis

  • V našem studiu máme v arzenálu nejširší výběr komponent k testování 

  • Náš fitting využívají i klienti ze zahraničí, kteří si rádi udělají výlet až k nám

  • Disponujeme nejmodernějším zařízením na diagnostiku v ČR, takže jakýkoli problém řešíme na místě, a není tak nutné hole posílat k výrobci

Chcete svému bagu dopřát péči? Objednejte se

V případě zájmu o služby fittingového odborníka můžete jednoduše kontaktovat našeho Master Club Fittera Petra Tippelta na telefonním čísle +420 777 244 128 nebo na e-mailové adrese petr.tippelt@teetime.cz a domluvit si fitting svých holí v jeho fittingovém studiu v Praze u Černého mostu.

Fitting holí. Pro rekreační golfisty zbytečnost, nebo naopak nezbytnost pro každého hráče?

Další čtení

Golf 03.04.2024

BMW Time: 9. díl – Course Management

V tomto díle seriálu BMW TIME se přesuneme od techniky golfového švihu přímo k jamce na hřiště a podíváme se na to, jak správně zahrát jamku od týčkování až po put. Pojďme si to společně se Šidery ukázat na příkladu 6. jamky Galerie Golf Hostivař.

Golf 29.03.2024

Druhý ročník CLGA je tady!

V březnu jsme vám představili Darinu Muchovou, prezidentku CLGA (Czech Ladies Golf Association), která úspěšně nastartovala tento golfový spolek a zároveň vede golfový resort Albatross. V průběhu série turnajů jsme vám přinesli zajímavé postřehy i zpětnou vazbu. Nyní se podíváme na celý letošní...

Golf 27.03.2024

Golfová akademie Šideri Váňové 8. díl

Proč je tempo švihu nejdůležitějším aspektem v golfu? Zjistěte, co stojí za tím, když vám jde švih lépe na drivingu než potom na hřišti. V tomto díle seriálu BMW TIME si vysvětlíme, proč právě tempo hraje ve vašem švihu klíčovou roli a jak ho zlepšit.

Společnost

TeeTime SE

IČO: 24236381
se sídlem
Štětkova 1638/18, Nusle, 140 00 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl H, vložka 840

© 2024 - TeeTime SE - Golfový portál, všechna práva vyhrazena

V případě, že dojde mezi námi a spotřebitelem ke vzniku spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, může spotřebitel podat návrh na mimosoudní řešení takového sporu určenému subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, kterým je Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát – oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00, Praha 2. Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz. Spotřebitel může využít rovněž platformu pro řešení sporů online, Která je zřízena Evropskou komisí na adrese http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Abychom dosáhli ještě lepšího odpalu, rádi bychom pracovali s cookies.   Více informací