Loading...

Golfová akademie Šideri Váňové 6. díl

V šestém díle 11dílného seriálu BMW TIME jsme se podívali jak na tzv. finish, čteno [fynyš]. Jenom rychlá rekapitulace první poloviny našeho seriálu – zatím jsme prošli správný postojtake away, provedení vrcholu nápřahu a následně i pohyb z vrcholu dolů a impact To vše jsme již probrali dříve. Nyní se proto pojďme podívat na pár tipů, abyste získali o náskok i ve finiši před ostatními.

Golfová akademie Šideri Váňové 6. díl

3 rady, jak na finish

  1. Držte ve finiši maximální balanc – pokud ve finiši balanc ztratíte, padáte do strany nebo finish neudržíte, tak to znamená, že jste měli moc rychlé tempo a ránu jste zahráli technicky špatně
  2. Skončete vždy ve stabilní pozici – při dokončení pohybu finiše byste měli mít váhu v levé patě, vaše tělo by mělo být vytažené a hrudník, čelo i boky by měly mířit směrem k cíli (pokud to tak je, tak to znamená, že jste provedli plný dorotovaný pohyb a že jste došli do koncového pohybu správně)
  3. Pamatujte, že jde o zrcadlo švihu – to jak do finiše dojdete, je feedback toho, jak jste ránu zahráli (pokud dobře, tak do něj nutně dojdete ve stabilní pozici, stojíte vytažení a namíření k cíli)

3 zajímavosti k finiši

  • Šideri Váňovou její kouč jednou pozoroval na profesionálním turnaji a koukal se na ni pouze z dálky – i jen podle jejího finiše poznal, zda rány byly dobře zahrané či nikoli.
  • Pro profesionální hráče je finish důležitým ukazatelem, jak danou ránu zahráli – vyzařuje to jejich body language, kterou na konci hned vyjádří, jak tu kterou ránu zahráli.
  • Tiger Woods vždy, když zahrál své nejlepší rány, tak měl finish neuvěřitelně stabilní a vždy udělal tzv. clubtwil, protože to pro něj byl důkaz toho, že byly perfektně zahrané.

Sledujte celý náš seriál na YouTube

Nenechte si ujít ani minutu ze seriálu BMW Time a sledujte YouTube kanál společnosti TeeTime nebo se přihlaste k odběru jejich TeeTime News. Kromě videa o tom, jak na finish jsme se již podívali i na impact (5 díl.) jsme se již podívali i na to, jak z vrcholu dolů, jsme se již podívali i na to, jak do vrcholu nápřahu (3. díl), na odtažení hole od míčku (2. díl) a také na golfový švih (1. díl). A jdeme dál!


Další čtení

Golf 11.07.2024

5 nejoblíbenějších golfových zájezdů ze zkušenosti (nejen) hráček Snail Travel

Chystáte se na dovolenou do zahraničí a rádi byste ji spojili s golfem? Podívejte se, jaké golfové destinace doporučují osobně hráčky z cestovní kanceláře Snail Travel. Není náhoda, že tyto destinace patří mezi nejoblíbenější … Nejvyšší čas nasbírat inspiraci na vaši dovolenou. A také...

5 nejoblíbenějších golfových zájezdů ze zkušenosti (nejen) hráček Snail Travel
Golf 03.07.2024

4 nejdůležitější aspekty golfového švihu - Golfová akademie Šideri Váňové 11. díl

Kdybyste měli myslet na 1 jedinou věc při hře, co by to bylo? Šideri se s vámi podělila o její zkušenost v novém díle golfové akademie. Získejte návod na úspěšný švih a hru na hřišti ve 4 krocích.

4 nejdůležitější aspekty golfového švihu - Golfová akademie Šideri Váňové 11. díl
Golf 02.07.2024

Golfové stezky mají Novou stezku na severozápadě Čech! Podívejte se kde

Na severozápadě si nyní můžete zahrát Novou stezku a zapojit se tak do slosování o ceny přes 1,5 mil. Kč v největší golfové soutěži. Novou stezku tvoří 3 hřiště v oblasti Krušných hor. Zjistěte, jaká hřiště tvoří stezku Nová.

Golfové stezky mají Novou stezku na severozápadě Čech! Podívejte se kde
Golf 24.06.2024

Španělský triumf a český úspěch na Tipsport Czech Ladies Open

Šestý ročník Tipsport Czech Ladies Open přidal do historie další nové jméno vítězky. Stala se jí Španělka Marta Martín, která ve finále turnaje Ladies European Tour vyrovnala počtem 63 ran (-9) rekord hřiště Beroun Golf Clubu. Jak si vedly české hráčky a kdo vybojoval olympijské hry v Paříži?

Španělský triumf a český úspěch na Tipsport Czech Ladies Open
Společnost

TeeTime SE

IČO: 24236381
se sídlem
Štětkova 1638/18, Nusle, 140 00 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl H, vložka 840

© 2024 - TeeTime SE - Golfový portál, všechna práva vyhrazena

V případě, že dojde mezi námi a spotřebitelem ke vzniku spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, může spotřebitel podat návrh na mimosoudní řešení takového sporu určenému subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, kterým je Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát – oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00, Praha 2. Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz. Spotřebitel může využít rovněž platformu pro řešení sporů online, Která je zřízena Evropskou komisí na adrese http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Abychom dosáhli ještě lepšího odpalu, rádi bychom pracovali s cookies.   Více informací