Loading...

Nejlepší členství pro rok 2024 v Praze

  • Golf
  •  / 15.01.2024

Pražští golfisté si mohou vybrat členství z bohaté nabídky golfových klubů v Praze, ale i ve Středočeském kraji, která mají v dojezdové vzdálenost. Mnohým golfistům se vyplatí zřídit si členství i ve virtuálních klubech, či je nakombinovat s klasickým členstvím golfového klubu v Praze.

Nejlepší členství pro rok 2024 v Praze

V článku se věnujeme pouze členství v golfových klubech v Praze. Rozcestník na další golfová hřiště najdete v úvodním článku.

Budget členství

Cenově nejvýhodněji vás vyjde členství v Golf Club Prague, což je devítijamkové hřiště v Motole, nebo členství v Prague City Golfu, pod které spadají hřiště na Zbraslavi, Vinoři a nově i drivingová plocha na Rohanu.

Členství v Golf Club Prague (Motol) –⁠ vhodné pro fyzicky zdatné jedince, kteří chtějí hrát často po práci, aniž by chyběli doma

Jako nejvýhodnější členství vychází “Předplacená hra” za 9000 Kč v Golf Clubu Prague (Motol), za kterou získáte samozřejmě registraci v ČGF a 35 her na devíti jamkovém hřišti v Motole. Klasicky 9 jamek od pondělí do neděle stojí 880 Kč (od pondělí do čtvrtka 680 Kč), což znamená, že při ceně do neděle hráč při členství za 9000 bude platit za hru na devítce jen 257,14 Kč a to je naprosto bezkonkurenční cena.

Členství v Golf Club Prague (Motol) se hodí ale opravdu nejvíce pro pražské, kteří si chtějí odskočit na hřiště z práce, nebo před prací a kratší, byť velmi kopcovitá devítka je pro ně nejlepším řešením. Dobrá kondice je nutností.

Golf Club Prague
Foto: Golf Club Prague

Výhody:

  • Cena, dopravní dostupnost (přímo v Praze), jde si odskočit na devítku rovnou z práce, nebo před prací. Díky devíti jamkám nebude chybět manželce doma.

Nevýhody:

  • Jedná se obtížnější a kopcovité hřiště, což ocení zejména rychlí hráči s dobrou kondicí, jelikož má hodně převýšení.
  • Fór na tomto hřišti uslyšíte celkem často. Hraje se i přes horizont.

Členství v Prague City Golf (Zbraslav, Vinoř, Rohan) –⁠ skvělá volba pro pravidelně trénující hráče

Pokud vám jde o levné členství s registrací v ČGF, doporučujeme členství Basic Prague City Golfu za 1490 Kč, se kterým získáte za tuto cenu i 1 hru na Zbraslavi, nebo Vinoři. Členství Basic v jednom roce nejde koupit opakovaně, proto doporučujeme si už teď rozmyslet, zda nezvolit rovnou členství Atraktiv za 4490 Kč se 4 hrami, nebo členství Komfort za 7990 Kč s 8 hrami.

Prague City Golf
Foto: Prague City Golf

Výhody:

  • 33% sleva na drivingové míče. Jeden míč vás vyjde na 2 koruny. To se vyplatí, když chodíte třeba pravidelně trénovat na oblíbené drivingové plochy na Rohanu u Vltavy.
  • Např. při koupi členství Atraktiv za 4490 Kč se 4 hrami vás vyjde jedna hra na hřišti na 1122,50 Kč, při koupi členství Komfort za 7990 Kč s 8 hrami vás vyjde jedna hra na hřišti dokonce na 998,75 Kč. Přičemž samotné fee si můžete koupit na webu za 1700 Kč (PO-ČT), za 1900 Kč (PO-NE), takže vás členství vyjde levněji, i kdybyste si měli koupit jen základní členství Basic s jednou hrou.
  • Za základní členství Basic dostanete i hru na hřišti, nejedná se o pouhý poplatek s cílem mít registraci v ČGF.
  • Zakoupené hry v rámci členství Attraktiv a Komfort jde rozdělit na 2x9 jamek.

Nevýhody:

  • Zbraslav je na trénování trochu z ruky, ale Rohan je drivingová plocha hned v centru.

Zlatá střední cesta

Do této kategorie jsme zvolili hřiště, kde toho dostanete nejvíce, ale za stále dobrou cenu. Vybrali jsme pro vás členství v Galerii Golf Hostivař, které je nejvýhodnější pro pár a členství, či lépe řečeno Kredit Play na Černém mostě, které je skvělé využívat zejména s partou kamarádů, golfistů, ale i s rodinou.

Galerie Golf Hostivař –⁠ ideální pro akční páry

Galerie Golf Hostivař toho členům může nabídnout hodně. Od designového hřiště, přes vynikající jídlo v místní restauraci, osvětlenou drivingovou plochu s míčky, které lze vzít i přes Multisport kartu až po společenské vyžití při setkání na hřišti s místní společenskou smetánkou. Je to hřiště na úrovni, a vy si na něm budete připadat stejně.

Galerie Golf Hostivař nabízí tři druhy členství. Pokud jste v páru a váš protějšek hraje golf, určitě sáhněte po členství VIP. Jeden z vás zaplatí 19 600 Kč. A druhý už jen 9800 Kč. Celkem máte členství pro dva za 29 400 Kč, což bývá leckde jinde cena členství jen pro jednoho. Každý z vás získá 30 green fee na 18 jamkové Hostivaři, jednou buggy a denně 2 koše míčků na driving, takže můžete dosyta trénovat. Jedna hra v Hostivaři vás vyjde v páru na úžasných 490 Kč, což je velice pěkná cena. Přičemž pro rok 2024 je cena green fee plánovaná na hlavní sezónu pro nečlena na něco přes 2000 Kč.

Hřiště je ideální na sportovně strávené víkendy se svou polovičkou.

Galerie Golf Hostivař
Foto: Galerie Golf Hostivař

Výhody:

  • Při koupi VIP členství v páru se dostanete na cenu 490 Kč za jednu hru.
  • Pro všechny nové členy mají připravený dárek v podobě green fee na 18 jamek hostivařského hřiště.
  • Pokud hrajete zrovna rovně, můžete na Hostivaři zahrát velmi pěkný výsledek s několika birdie. A je tu i šanci na hole in one, které zde také několikrát padlo
  • Při zakoupení VIP členství se nevyčerpané služby převádí do další sezony. K VIP členství získáte 3 hodiny tenisu v areálu Tenis Hostivař, 3 celodenní lyžařské permanentky ve středisku SKiMU na sezonu 2024, 2 hodiny na multifunkčním hřišti, 2 hodiny na beach volejbalovém hřišti a další slevy a výhody, které využijete se svou akční polovičkou.

Nevýhody:

  • Hřiště je velmi, a na některých jamkách, až extrémně úzké. Na mnoha jamkách si vystačíte jen se železy. Přesnost je obzvláště na hostivařském hřišti důležitější před délkou vašich ran.

Golf Resort Black Bridge (Černý most) –⁠ Kredit Play je nejlepší volbou pro partu kamarádů a rodinu

Hřiště Černý most, pokud ještě neznáte, vás překvapí svou polohou v Praze. Jedná se o plnohodnotné 18 jamkové hřiště, u kterého na několika jamkách nebudete mít vůbec pocit, že jste v hlavním městě. Hřiště není jednoduché, je dlouhé a jen s jednou hrou na něm nebudete spokojeni. Přestože budete toto hřiště hrát po x-sté, pořád budete mít co zlepšovat. A to platí i o jamkách, které mají vzrůstající obtížnost.

Přestože hřiště nabízí několik řádných členství, my vám můžeme doporučit ze své vlastní zkušenosti Kredit Play. Kartu si můžete půjčovat až mezi třemi hráči v rodině nebo mezi kamarády. Zaplatit s ní můžete i za své spoluhráče ve flightu. Kdo by taky chtěl platit plnou cenu, když můžete mít slevu? Vlastník karty se taktéž stane (ne)chtěně nejoblíbenějším členem party, se kterým budou ostatní golfisté –⁠ určitě nejen kvůli tomuto –⁠ často rádi hrát.

Pro větší názornost popisuje samotné hřiště Golf Resort Black Bridge modelovou situaci, jak čerpání slev z produktu Kredit Play funguje:

“Představme si golfistu, který vlastní produkt Kredit Play 50 000 Kč a přišel si na Black Bridge o víkendu zahrát 18 jamek. Běžné víkendové green fee je 1 950 Kč, náš hráč s Kredit Play ale zaplatí pouze 1 268 Kč, přičemž za tuto cenu může koupit fee např. i všem spoluhráčům ve flightu. Pokud je navíc členem golfového klubu Black Bridge, získává další slevu a fee ho vyjde na pouhých 1 077 Kč (stejně jako ostatní jeho přátele za něž by platil).”

Golf Resort Black Bridge (Černý most)
Foto: Golf Resort Black Bridge (Černý most)

Výhody:

  • Nejste vázáni pouze na jedno hřiště. Můžete si výhodně zahrát i na Albatrossu, Loretě, Kácově, Dýšině nebo Karlštejně.
  • Zahrát si na hřiště Černý most není nejlevnější záležitost, s Kredit Play pro vás hra bude dostupná.

Nevýhody:

  • Koupě samotné karty neznamená rovnou registraci v ČGF. Koupě karty členství v Golf Resortu Black Bridge nevylučuje. S jejich členstvím se dostanete ještě na nižší částky green fee.
  • Hřiště Černý most je plnohodnotné hřiště a vhodné na víkendovou hru, při které se nebudete honit na neodkladnou schůzku, byť stihnout ranní osmnáctku je stále možné.
  • Drobným rušivým elementem jsou dráty a sloupy vysokého napětí táhnoucí se přes hřiště a dálnice, které si ale všimnete prakticky jen na 5. jamce. Posléze na oboje zapomenete.

VIP členství

Pokud nemáte o peníze příliš nouzi a jste zapáleným golfistou, nebo máte ve své rodině aktivního, čerstvého důchodce, či dítě, které chcete vést ke golfu, aby se z něj stal úspěšný profesionální goflista, můžete se podívat po členství v Golf Resortu Black Bridge (Černý most), nebo v Prague City Golfu (Zbraslav, Vinoř, Rohan).

Golf Resort Black Bridge (Černý most) –⁠ celoživotní členství, které udrží vašeho tatínka plného elánu a chuti do života

Je váš tatínek aktivním golfistou, je z Prahy, či blízkého okolí, blíží se mu kulatiny, či polokulatiny? Pouvažujte o celoživotním členství v Golf Resortu Black Bridge na Černém mostě. Prvotní investice je sice větší –⁠ vstupní poplatek nového celoživotního člena je 120 000 Kč, ale lze splácet. Navíc je dědičný a lze kdykoli převést na jinou osobu za jednorázový poplatek 10 000 Kč. Roční poplatek u seniora poté činní 26 000 Kč a na hřišti lze pak hrát neomezeně. A kdo říká, že členství pak nemůže převzít šikovný vnuk?

o celoživotním členství v Golf Resortu Black Bridge na Černém mostě
Foto: Golf Resort Black Bridge (Černý most)

Výhody:

  • Opravdový a užitečný dárek, který poslouží ještě po mnoho let a generací.
  • Držitel celoživotního členství se nemusí ohlížet na počet spotřebovaných her a jen si užívat hru na čerstvém vzduchu a posilovat svoji kondici a zdraví.
  • Možnost vzít u celoživotního členství 8x za rok kamaráda na 18 jamek za cenu 1 000 Kč.

Nevýhody:

  • Velká počáteční investice –⁠ 120 000 Kč. Plus 26 000 Kč ročně.
  • Držitel hraje stále jedno hřiště, ale za cenu nových přátelství a faktu, že při častém výskytu na hřišti ho budou ostatní golfisté dobře znát a může si tak utvořit nová a cenná přátelství.

Prague City Golf (Zbraslav, Vinoř, Rohan) –⁠ Platinum členství pro malé naděje českého golfu

Pokud máte syna či dceru, kteří holdují golfu, a vidíte v nich potenciál budoucího profesionálního golfisty, či golfistky, zvažte Platinum členství v Prague City Golf (Zbraslav, Vinoř, Rohan). Mistrovské hřiště Zbraslav je vyhlášené svým tréninkovým programem pro děti a mládež, hostitelstvím European Challenge Tour a profesionály Ondrou Lieserem, Sárou Kouskovou, Standou Matušem a Šimonem Zachem, jejichž je Zbraslav domovským hřištěm, nebo zde pravidelně trénovali.

Můžete zvážit třeba členství v klubu za 19 800 Kč u dítěte do 18 let, či za 23 900 Kč pro studenta do 26 let se 60 hrami. Vstupní poplatek činí 20 000 Kč, který je však mnohem menší jak u dospělého (85 000 Kč). Se vstupním poplatkem vás tak první rok jedna hra v tomto případě pro vaše dítě vyjde na 663 Kč. Při hrací kartě Junior na 100 her vás vyjde jedna hra se vstupním poplatkem na 520 Kč.

Prague City Golf (Zbraslav, Vinoř, Rohan)
Foto: Prague City Golf (Zbraslav, Vinoř, Rohan)

Výhody:

  • Cena za jednu hru na hřišti je u Platinum členství pro dítě i studenta do 26 let výhodná.
  • Možnost být v profesionálním prostředí, ve kterém vyrostli čeští profesionální golfisté.

Nevýhody:

  • Počáteční investice vstupního poplatku, který však patří k nižším.
  • Hřiště Zbraslav je dostupné hlavně autem, svoz na tréninkovou hru je nutností.

Speciální členství mimo tabulky

Galerie Golf Hostivař –⁠ firemní členství

Jste vlastníkem firmy a milovníkem golfu zároveň? Galeria Golf Hostivař nabízí firemní členství a karty. U nepřenosného firemního členství získáte třeba při jednom členu 30 green fee, denně 2 koše míčů na driving, neomezenou hra na akademii, 1x buggy na hřiště, nesoutěžní výsledek zdarma a reklamní plochu na webových stránkách areálu.

Galerie Golf Hostivař –⁠ firemní členství
Foto: Galerie Golf Hostivař

Pro více informací kontaktujte paní Ing. Gabrielu Horkou na emailu:
gabriela.horka@golfhostivar.cz.

Výhody:

  • Jedna hra vyjde při nepřenosném členství a jednom hráči na 780 Kč.
  • Může se jednat o firemní benefit.
  • Uděláte dojem na své klienty, partnery i zaměstnance a nabídnete jim něco lákavého a ne zcela tradičního. Vy a vaši obchodníci si s klienty a partnery stvrdíte váš byznys rozhodně snáze na golfu než v kanceláři.

Nevýhody:

  • Musíte mít firmu, na kterou lze firemní členství zřídit.

Další čtení

Golf 29.08.2024

Česká revoluce v golfových vozících

Golf už dávno není jen o hře samotné. Je to o zážitku, pohodlí a technologiích, které posouvají hranice. Golfové vozíky od Golf Geum Technology, pod vedením vizionáře Filipa Bubrleho, přinášejí do světa golfu zcela novou dimenzi. S dálkovým ovladačem, ekologickým motorem a promyšleným designem...

Česká revoluce v golfových vozících
Golf 15.08.2024

Co spojuje olympijské vítěze, agenta 007 a světový golf? OMEGA odhaluje tajemství své ikonické preciznosti

Pokud jste letos sledovali olympijské hry v Paříži, museli jste zaregistrovat značku OMEGA, která je oficiální časomírou olympijských her už od roku 1932. Z její dílny vzešly dnes už neodmyslitelné technologie, jako elektronická startovací pistole, startovní bloky v atletice, fotoelektrické...

Co spojuje olympijské vítěze, agenta 007 a světový golf? OMEGA odhaluje tajemství své ikon
Golf 31.07.2024

Jak vám mohou pomoci vlastnosti získané hrou golfu při investování?

Golf a investování mají společného víc, než je na první pohled patrné. A zdaleka nejde jen o to, že hřiště bývá občas zároveň místem pro obchodní jednání. Golfisté i investoři totiž k úspěchu potřebují podobné vlastnosti. Přečtěte si, které to jsou!

Jak vám mohou pomoci vlastnosti získané hrou golfu při investování?
Golf 11.07.2024

5 nejoblíbenějších golfových zájezdů ze zkušenosti (nejen) hráček Snail Travel

Chystáte se na dovolenou do zahraničí a rádi byste ji spojili s golfem? Podívejte se, jaké golfové destinace doporučují osobně hráčky z cestovní kanceláře Snail Travel. Není náhoda, že tyto destinace patří mezi nejoblíbenější … Nejvyšší čas nasbírat inspiraci na vaši dovolenou. A také...

5 nejoblíbenějších golfových zájezdů ze zkušenosti (nejen) hráček Snail Travel
Společnost

TeeTime SE

IČO: 24236381
se sídlem
Štětkova 1638/18, Nusle, 140 00 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl H, vložka 840

© 2024 - TeeTime SE - Golfový portál, všechna práva vyhrazena

V případě, že dojde mezi námi a spotřebitelem ke vzniku spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, může spotřebitel podat návrh na mimosoudní řešení takového sporu určenému subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, kterým je Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát – oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00, Praha 2. Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz. Spotřebitel může využít rovněž platformu pro řešení sporů online, Která je zřízena Evropskou komisí na adrese http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Abychom dosáhli ještě lepšího odpalu, rádi bychom pracovali s cookies.   Více informací